Tom Kah Gai
(Kycklingsoppa, Thailand)

2,5 dl kycklingbuljong
2 stjälkar citrongräs
5 cm galanrot
3 blad kaffirlime skurna i tunna strimlor
3 hg kycklingkött i strimlor
3 hg slidskivling
1 tsk salt
4 msk limejuice
3 msk fisksås
0,5 tsk strösocker
7,5 dl kokosmjölk
ca 6 st taichilifrukter, lätt krossade

Häll buljongen i en gryta och tillsätt citrongräs, galangarot, och limeblad. Koka upp på medelvärme. Tillsätt kyckling, svamp, salt, limejuice, fisksås och strösocker. Koka sakta utan lock i 10 minuter och rör därefter ner kokosmjölk och chili. Sjud under omrörning tills soppan nästan har kokat upp igen (den får INTE koka, kokosmjölken skär sig då). Drag grytan från värmen och servera genast.